Precum neuronii din creier, ei susţin că diferitele albine dintr-o colonie îşi coordonează răspunsul stimulilor externi în funcţie de unele reguli stricte. Conform InVerse, această descoperire sugerează că, pentru prima oară, legile fizice şi psihologice  nu se aplică doar creierului uman, ci şi altor comportamente din natură. 

În cadrul studiului, cercetătorii din Universitatea Sheffield şi Italian National Research Council  au observat albinele pentru a înţelege mai bine principiile care se află la baza acestor legi. Dacă albinele urmează aceleaşi legi precum neuronii, atunci prin observarea lor poate fi înţeles mult mai bine creierul uman. ''Studiul este uimitor deoarece sugerează că albinele aderă la aceleaşi legi precum creierul în momentul în care iau decizii colective,'' a declarat coautorul lucrării Andreagiovannia Reina. ''Acest studiu susţine şi încadrarea albinelor ca super-organisme, compuse dintr-un număr mare din indivizi autonomi şi complet dezvoltaţi ce interacţionează între ei pentru a oferi un răspuns colectiv,'' adaugă ea. 

În perioada primăverii, coloniile de albine din Europa trec printr-o schimbare majoră, o parte dintre ele pleacă în căutarea unui nou loc pentru crearea unui stup în timp ce un alt grup de albine rămâne să protejeze regina. După ce explorează albinele se reîntorc în stup de unde recrutează un alt grup pentru a cerceta zona. Atunci când albinele ajung la aceaşi concluzie, colonia se mută. Acest proces a devenit baza ''modelului teoretic'' ce i-a făcut pe cercetători să determine faptul că albinele acţionează precum un singur super-organism.