/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Moldova, stresantă pentru oamenii săi. Deputații sunt percepuți ca cei mai corupți din țară

missing
30 martie 2018, ora 20:08

Potrivit sondajului, 73% din cetățeni consideră că Republica Moldova merge pe o cale greșită și doar 26% consideră că direcția este una corectă.

Salariile și pensiile mici sunt cea mai mare problemă pentru o treime dintre moldoveni. 32% spun că șomajul este cea mai gravă problemă, iar 31% au bifat corupția ca fiind cea mai stresantă problemă.

„Salariul la mine nu-i mai mult de 2.500, maxim dacă ajunge la trei mii. Nici pentru comunale nu-mi ajunge”.

„Pensia am o mie. -Și pe ce cheltuiți banii, pe ce vă ajunge? -Pe nimic. Am noroc că am copii și soție după hotare”.

„Pentru Moldova trebuie 6-8-10 mii să le ai. Zece mii asta fără copii mici. Dar cei care mai au copii nu se descurcă nici cu 10, cred că”.

Datele mai arată că parlamentarii sunt cei mai corupți funcționari, cel puțin 30 la sută din moldoveni cred asta. Pe poziția a 2-a cu 21% sunt serviciile publice, adică doctorii, profesorii și polițiștii. Ei sunt urmați de angajații din justiție pe care 11% dintre moldoveni îi consideră cei mai afectați de corupție.

„Trebuie scoși și arestați, atât”.

„În primul rând trebuie închiși toți funcționarii, pentru mult timp. În al doilea rând, oamenii singuri nu trebuie să dea. Închiși…undeva pentru 10 ani”.

„Toți trăiesc rău, salariile sunt mici și de aia și acea corupție a apărut. Să ridicăm salariile și corupția o să dispară de la sine”.

Participanții la sondaj au fost solicitați să aleagă și între Uniunea Europeană și Uniunea Vamală. 43 la sută consideră că UE este cea mai bună soluție pentru Republica Moldova, iar cu un procent mai puțin au ales Uniunea Vamală patronată de Rusia.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.513 persoane, iar marja de eroare este de +- 2,5%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram