/VIDEO/ Mașinile, „victimele” gropilor din Chișinău. Șoferii sunt nevoiți să lase în service-urile auto mii de lei

missing
29 martie 2018, ora 19:34

Andrei se numără printre șoferii care și-au dus mașinile la reparație după ce au dat cu ele prin gropi. Așa că din conducător auto a devenit pieton.

„Este în service în reparații. – Cam cât o să vă coste? – Vreo 4000-5000 de lei. – După ce s-a terminat iarna, foarte rele drumurile în Chișinău, iar în suburbie este imposibil de mers”, a menționat Andrei, șofer.

Și Elena a fost nevoită să apeleze la serviciile meșterilor. Chiar dacă se află la volanul automobilului de 15 ani, șoferița spune că unele gropi sunt imposibil de ocolit: „Nu le pot ocoli pentru că este flux mare de mașini și, uneori, nimerești în aceste gropi. Partea din față a mașinii a avut de suferit. Ceva bate încontinuu. Am reparat-o în noiembrie, tot din cauza drumurilor rele”.

Administratorul unui service auto din Chișinău spune că, în ultima săptămână, s-au adresat peste 100 de șoferi, dublu decât într-o perioadă obișnuită.

„În fiecare an ne ciocnim cu aceeași problemă, cu suspensia. Problema este mai gravă anul curent, deoarece oamenii se adresează cu discuri și jante îndoite, cu anvelopele rupte”, spune Valeriu Găgăuz, director al unui service auto din Chișinău.

Administratorul susține că, din cauza gropilor, unii clienți revin, la scurt timp, după reparații: „La momentul dat avem un client care nu demult a reparat toată suspensia și a cheltuit aproape 10.000 de lei și iarăși s-a întors cu aceleași probleme, pentru că nicio piesă nu poate să țină cu așa drumuri”.

În apropiere de un service auto s-a întâmplat și un accident rutier. Surprinzător, dar cauza a fost … tot o groapă. Roata automobilului s-a spart, iar mașina a derapat de pe drum.

Iar zilele trecute, o șoferiță s-a pomenit cu roata de la mașină blocată într-o groapă de peste un metro adâncime. Incidentul a avut loc pe o stradă din centrul capitalei. La două zile de la incident, groapa a fost îngrădită de autorități, dar nu și reparată. În ședința de luni a Primăriei, șeful Direcției generale transport public, Vitalie Butucel, a spus că, în total, sunt aproximativ 900 mii de metri pătrați de drum care au nevoie de reabilitare. Însă, doar jumătate dintre aceștia vor fi reparați, din cauza că nu sunt destui bani.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram