/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ „Treziți” de tragedia din Kemerovo. Localurile de agrement din Moldova vor fi verificate

missing
28 martie 2018, ora 19:39

Pentru verificarea localurilor de agrement din țară va fi format un grup de lucru din reprezentanții mai multor instituții.

În cadrul acestui grup vor fi specialiști din Agenția de supraveghere tehnică a Ministerului Economiei, de asemenea specialiști din cadrul IGSU, dar și angajați ai IGP. Vor fi verificate toate instituțiile care au scop de agrement, vorbim de instituții cu aglomerări de persoane,” a declarat Liliana Pușcașu, ofițer de presă IGSU.

Începând de mâine, în mai multe centre comerciale mari din capitală vor fi organizate simulări ale incendiilor. Oamenii sunt nemulțumiți. Ei spun că autoritățile reacționează abia după ce se întâmplă o tragedie – în opinia lor, verificările trebuie organizate mai des.

La noi întotdeauna până nu se întâmplă ceva nu se iau măsuri. După ce au văzut că este problemă, încep și la noi să caute problema. Cu cât mai multe verificări o să fie cu atât mai mare ordine.”

Așa conducere am avut în ultimii 20 de ani care nu a verificat nimic, iar acum au decis să verifice. Ei trebuie deodată să verifice ca astfel de tragedii să nu se producă nici în Rusia, nici la noi. Ei doar bani iau, dar nu fac nimic.”

Trebuie ceva de făcut, măcar anumite măsuri de prevenire.”

Pe rețelele de socializare, mai multe persoane au lansat o campanie prin care cheamă oamenii ca, pe 31 martie, să boicoteze centrele comerciale și de agrement. Campania a adunat mai mulți susținători. Administrația unui magazin a reacționat, precizând că în localul pe care îl administrează sunt respectate măsurile de siguranță.
Iar în centrul capitalei mai mulți oameni au lansat spre cer baloane de culoare albă în memoria victimelor incendiului din Kemerovo.

Eu îi compătimesc pe cei care au suferit asemenea pierderi. Este o durere pentru noi toți.”

Eu deplâng toate victimele din Kemerovo, adulții și în special copiii. Îmi doresc ca așa ceva să nu să se întâmple în Chișinău, dar are unde să se întâmple. Sunt mai multe locuri unde nu se investește în aceea ca noi să ne putem evacua.”

În Federația Rusă astăzi a fost declarată zi de doliu național, iar o parte din victimele tragediei au fost petrecute pe ultimul drum. 64 de persoane dintre care 41 de copii au decedat în incendiul de la centrul comercial din Kemerovo.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram