Reacția lui Filat, după ce rudele sale au fost reținute de CNA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele PLDM, Vladimir Filat, a reacționat la câteva ore după ce Vladimir Rusu, nepotul său, dar și tatăl acestuia, Ion Rusu, au fost reținuți de către CNA pentru o perioadă de 72 de ore.

Filat s-a declarat sigur că cei doi sunt nevinovați și a lăsat de înțeles că în spatele acțiunilor stau anumite interese politice.

„Nu vreau să dau calificări pentru această acțiune. Înțeleg contextul în care este făcută, la fel cum o înțeleg și mulți alții. De ce anume acum, când formarea noii Alianțe este pe ultima sută de metri?
Indiferent de aceste acțiuni, Moldova va avea o Alianță Pro-Europeană, bazată pe principii de corectitudine și cu un obiectiv clar de reformare a justiției, cu implicare Europeană directă. Sunt sigur că Ion și Vladimir Rusu, împreună cu colegii săi își vor demonstra nevinovăția. Voi depune toate eforturile ca cetățenii să afle despre adevăratele delapidări din sistemul bancar”, a reacționat Vladimir Filat.

Potrivit procurorilor, Vladimir Rusu, administrator al companiei Caravita, tatăl acestuia, dar și alți angajați din cadrul companiei, sunt bănuiți de spălare de bani, implicit prin intermediul Băncii de Economii.

Anterior, fostul deputat PLDM Veaceslav Ioniță a acuzat această companie că ar fi „sustras” milioane de lei din Banca de Economii.

În replică, Caravita l-a acționat în judecată pe Ioniță, acuzându-l de defăimare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...