Tragedia a avut loc acum câteva zile. Trei membri ai familiei din Soroca, care se aflau la muncă în Rusia, se întorceau în ţară, scrie Observatorul de Nord.

„La un moment dat, maşina în care se aflau a ieşit la depăşire şi s-a lovit frontal într-un camion, ne-a comunicat Artur Cerari, Baronul rromilor din Soroca. Şoferul a decedat pe loc, iar fiica şi nevasta acestuia au ajuns în stare gravă la spital. În scurt timp, fata de doar 18 ani a decedat.  Femeia a fost adusă acasă. Aceasta se află la rude şi acum urmează un tratament. Ea nu ştie ce s-a întâmplat cu familia sa”.

Sursa mai spune că aflând despre accident, doi fii ai acestora s-au pornit la locul tragediei din Azerbaijan, unde munceau. În drum au nimerit şi ei în accident, unde ambii au decedat. În urma tragediei, trei copii minori au rămas orfani.

„Unul dinte ei avea 22, iar altul 27 de ani. Amândoi au soţii. Unul are un copil, iar celălalt are doi copii, mare tragedie, toată lumea e îndurerată”, a spus o cunoscută a familiei.

Rudele familiei Ferari şi întreaga comunitate rromă din Soroca şi nu doar, s-au solidarizat şi pregătesc funeraliile celor patru soroceni. Corpurile neînsufleţite au fost aduse în Soroca şi vor fi înmormântate în următoarele săptămâni.