Gurin se crede procuror european și-i acuză pe liberali că vor să-l schimbe din cauza dosarelor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorul general Corneliu Gurin nu va da curs solicitării președintelui PL, Mihai Ghimpu, de a demisiona. Mai mult, el lasă de înțeles că îndeplinește criteriile unui „procuror european” și-i acuză pe liberali că vor să-l schimbe pentru că sunt vizați de unele dosare.

Gurin l-a acuzat pe Mihai Ghimpu de „demagogie și politică” și l-a îndemnat să facă lucruri mai „serioase”.

„Consideraţi că nu sunt un procuror european sau ce înseamnă, în opinia voastră, procuror european?”, le-a răspuns Gurin jurnaliștilor când aceștia i-au vorbit despre solicitarea lui Mihai Ghimpu.

El i-a acuzat pe liberali că ar vrea să facă „presiuni” asupra Procuraturii Generale, lăsând de înțeles că aceștia ar fi vizați în anumite dosare.

„Aceste cerinţe, demersuri şi încercări de a provoca unele demisii reprezintă ingerințe şi presiune politică asupra Procuraturii. Nu exclud că lucrurile sunt legate și de avansarea unor anumite dosare, inclusiv legate de BEM sau administrarea patrimoniului municipal”, a mai spus Gurin.

Mihai Ghimpu a declarat luni, în urma negocierilor cu Vladimir Filat și Marian Lupu, că Gurin ar trebui să plece din fruntea Procuraturii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...