Rusia: Alegerile legislative, devansate pentru septembrie 2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat legea ce prevede ca alegerile legislative în Rusia să fie devansate din decembrie 2016 în septembrie același an, a anunțat miercuri serviciul de presă al Kremlinului.

Organizate în mod tradițional în prima duminică din luna decembrie, alegerile legislative, convocate în Rusia o dată la cinci ani, vor avea loc în 2016, în a treia duminică din septembrie, adică la data de 18 septembrie, a precizat sursa citată de AFP și Agerpres.

Legea a fost adoptată la 3 iulie de către Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus) și aprobată la 8 iulie de Consiliul Federației (camera superioară).

În urma promulgării acestui text de lege, bugetul pe anul 2017, ce urmează să fie votat în septembrie 2016, va fi adoptat de parlamentarii care vor fi responsabili de punerea sa în aplicare, și nu de adunarea legislativă precedentă, a precizat președintele Dumei, Serghei Narîșkin.

Alegerile locale și municipale, organizate de obicei în Rusia în a doua duminică din septembrie, vor avea loc, cu titlu excepțional, tot la 18 septembrie 2016.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...