/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Inovații în construcții. Sute de produse au fost expuse la „Moldconstruct & Moldenergy”

missing
23 martie 2018, ora 18:36

Produsele din inox se bucură de o mare popularitate în rândul moldovenilor. O companie locală, prezentă la expoziție, activează de aproape opt ani și produce de la obiecte de decor din inox până la butoaie pentru depozitarea vinurilor. „Cu inoxul producem mai multe, avem butoaie, avem instrumente pentru bucătării. Producem balustrade din inox. Folosim ca materie primă – inoxul. Avem butoi de 300 litri – 2300 lei, butoi de 250 litri – 2200 lei,” a spus Vadim, manager.

O altă companie locală… produce șeminee electrice, aici în Moldova. „Șemineele le producem în Republica Moldova, focarele sunt produse în Europa. Cele mai întrebate sunt modelele rustice, pentru că sunt case pe pământ, lumea iubește să fie mai apropiată de familie,” a menționat Alexandru Regea, vicedirectorul companiei.

Moldovenii instalează, tot mai des, sisteme de securitate, spun administratorii unei companii din Chișinău. Unul dintre sistemele cele mai populare este cel de monitorizare a automobilelor. „Are legătură cu calcularea mașinilor care trec în apropiere. De exemplu: parcările cu plată. El poate fi folosit în spălătoriile auto, când managerii ar putea să calculeze numărul de mașini și să verifice angajații săi,” a spus Victor Negru, IT manager companie de securitate.

Vizitatorii expoziției spun că au venit în căutarea unor noi invenții în domeniul energiei și a materialelor pentru construcție. În timp ce unii susțin că au găsit ceea ce căutau, alții au rămas dezamăgiți.

Pe mine mă interesează toată evoluția materialelor de construcție, mă interesează ce materiale noi au mai apărut.”

Lucrăm în sectorul construcțiilor și mai vedem ce mai apare nou. Am găsit sisteme pentru ascensor performante, caut panouri cu încălzire.”

Până când nu am găsit și îmi place. Vrem o ușă să o schimbăm la casă, deja s-a învechit.”

Căutăm în general materiale pentru casa noastră privată. Suntem în construcție.”

Majoritatea produselor sunt moderne și de ultimul cuvânt al științei, cum s-ar spune.”

La expoziție participă 200 de agenți economici din 6 țări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram