(SONDAJ) Care sunt cele mai mari preocupări la nivel mondial

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Schimbările climatice reprezintă cea mai mare preocupare pentru 46 % dintre cele 45.435 de persoane intervievate de institutul american „Pew Research Center” în 40 de țări din întreaga lume în cadrul unui sondaj ale cărui rezultate au fost publicate marți, transmite AFP.

Realizat în vederea conferinței la nivel înalt asupra schimbărilor climatice care va avea loc la Paris, în decembrie, sub egida ONU, studiul constată că problema modificărilor provocate de încălzirea atmosferică reprezintă o preocupare pentru șase din zece persoane din America Latină și din Africa, nivelul cel mai ridicat fiind în Brazilia, Peru, Burkina Faso, Nigeria și Uganda.

Pe locul al doilea în topul motivelor de îngrijorare se află instabilitatea economică (42 %, în medie), valori mai ridicate înregistrându-se în America de Sud (Brazilia și Venezuela) și în Rusia.

lkg

Cauzele preocupărilor predominante variază în funcție de regiunea globului și de la o țară la alta, arată sondajul efectuat în intervalul 25-27 mai.

Gruparea Statul Islamic este subiect major de preocupare în Europa și SUA, dar mai puțin în Orientul Mijlociu și în Asia.

Programul nuclear iranian — care face obiectul unui acord istoric anunțat marți la Viena — este principala grijă pentru 53 % dintre israelieni, și îi interesează foarte mult pe americani și britanici, dar pe mai puțin de 10 % dintre chinezi și pakistanezi.

pewrt

Atacurile cibernetice figurează printre primele preocupări în SUA și Coreea de Sud și apar pe la mijlocul clasamentului pentru majoritatea celorlalte state.

Clasificarea mai include și tensiunile dintre Rusia și țările limitrofe, precum și conflictele teritoriale dintre China și vecinii săi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...