Ministerul de Externe vine cu precizări în cazul permiselor de conducere vechi: Au apărut probleme în Italia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce Întreprinderea de Stat „Registru” a anunțat că permisul de conducere de tip vechi, eliberat de către autoritățile Republicii Moldova, nu mai este valabil în Uniunea Europeană, Ministerul de Externe a venit cu precizări în acest sens.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ana Taban, „mai mulţi cetăţeni moldoveni au sesizat Ministerul de Externe despre faptul că au fost amendaţi de autorităţile din Italia pe motiv că permisul de conducere de tip vechi nu are indicat termenul de valabilitate, ceea ce contravine regulilor internaţionale în domeniu”.

Astfel, în urm acestor sesizări, „Registru” „recomandă” deținătorilor de permis de conducere de tip vechi „substituirea acestuia cu cel de model nou al anului 2008”.

Pe de altă parte, viceministrul Tehnologiei Informației și Comuncațiilor Vitalie Tarlev, a anunțat marți că în continuare permisele de tip vechi rămân valabile în Republica Moldova, dar „că în anumite state europene autoritățile pun întrebări ce țin de valabilitatea permiselor de conducere”.

„Permisele eliberate după 2008 sunt pe deplin conforme cu normele europene”, a precizat Vitalie Tarlev.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...