/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Dorin Chirtoacă a scăpat de primărie și se visează deputat. „Era logic, dacă nu ar fi fost toată această bătaie de joc”

missing
14 martie 2018, ora 18:24

Nu am renunțat la primărie, am fost forțat, am fost scos cu forța din primărie. În ceea ce privește candidatura domnului Munteanu, oricum domnul Munteanu ar fi candidat din partea noastră în anul 2019 la alegerile locale obișnuite. Pentru mine oricum trei mandate ar fi fost suficiente. Anul acesta, în mod normal, planificam spre Parlament și așa mai departe,” a declarat Dorin Chirtoacă, fost primar de Chișinău.

În interviul oferit înainte de o nouă ședință de judecată fixată în dosarul parcărilor cu plată, Chirtoacă a mai menționat că PL urmează să decidă acum dacă va propune și un candidat pentru primăria din Bălți. Cât despre participarea lui la alegerile parlamentare, fostul edil nu mai este atât de sigur că vrea să-și încerce puterile.

În ceea ce privește alegerile Parlamentare e bine să decid ce voi face mai departe, eu spuneam care era logic, în mod obișnuit, dacă nu ar fi fost toată această bătaie de joc. PL-ul va avea un candidat la primăria municipiului Bălți. Asta discută acum colegii. Se discută în continuare,” a adăugat Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă și-a anunțat demisia pe 16 februarie. Atunci el spunea că o face în semn de protest față de abuzurile care au loc împotriva orașului, dar și a sa. Plecarea lui Chirtoacă a provocat alegeri locale anticipate. În cursa pentru funcția de primar general s-au înscris, deocamdată, Partidul Liberal și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, candidatul acestuia fiind Andrei Năstase.

În același timp, democrații au anunțat că nu vor înainta pe nimeni, ci vor susține un candidat unic al partidelor pro-europene, indiferent cine va fi acesta. PSRM și Partidul Șor au anunțat că-și vor prezenta candidații duminică. CEC a stabilit că alegerile locale în Chișinău și Bălți vor avea loc pe 20 mai.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram