Ghimpu, după negocieri cu Lupu și Filat: Corupția a crescut în ultimii ani. Gurin trebuie să plece

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Corupția a crescut în Republica Moldova, în ultimii ani, iar din această cauză este nevoie de un procuror european în fruntea Procuraturii Generale, a declarat luni președintele PL, Mihai Ghimpu, în urma unei noi runde de negocieri cu liderii PLDM și PD.

Potrivit lui Ghimpu, PL insistă în continuare pe numirea unui procuror european, iar în acest moment se încearcă „identificarea mecanismelor” care ar putea face posibil acest lucru.

„Rămânem pe aceeași poziție. Vrem nu vrem, aici nu ai ce ascunde. Corupția la noi a crescut în acești ani, când trebuia invers, deoarece avem sprijin politic din partea Occidentului. Păcat că ei ne sprijină dar noi dezvoltăm ce nu trebuie. Oamenii nu așteaptă dezvoltarea corupției, ci a economiei”, a declarat Mihai Ghimpu.

De asemenea, Ghimpu este de părere că actualul procuror general, Corneliu Gurin, trebuie să-și dea demisia.

„Cred că nu numai procurorul trebuie să-și dea demisia. Toți care au lucrat în funcții trebuie să plece. Fiindcă nu doar deputații și miniștrii au adus Moldova în situația asta. Avem în afara Guvernului și Parlamentului multe instituții, din cauza cărora multe lucruri nu s-au rezolvat”, a subliniat președintele PL.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...