/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Reporterii de la Jurnal TV, bătuți cu lopata. Șeful pazei: „Paznicul nu va concediat, ci premiat”

missing
05 martie 2018, ora 19:09

Jurnaliștii de la Jurnal TV spun că au mers la casa omului de afaceri, Iurie Luncasu, care, prin intermediul unei firme, ar fi încheiat mai multe contracte cu statul, după ce ar fi obținut credite neperformante de la o bancă din Moldova.

Am mers acolo pentru ca să filmăm imobilele pentru un material de investigație. Imediat ce am început a filma a ieșit un paznic care ne-a înjurat. Prin aceste înjurături ne-a îndrumat să plecăm de acolo, pentru că nu avem dreptul să filmăm. I-am zis că este loc public”, povestește Adrian Prodan, reporter Jurnal TV.

Ziariștii susțin că nici nu au reușit să se apropie prea mult de locuință, deoarece paznicul a sărit la bătaie cu lopata, înjurând și alungându-i din această zonă.

Era foarte agresiv, s-a întors de la noi spre barieră, a luat o lopată, după care a început să lovească. M-a lovit la mâna stângă și la picior. Totodată, ocroteam camera cu mâna, ca să nu fie lovită camera”, Vladimir Berghii, cameraman Jurnal TV

Jurnaliștii spun că s-au ascuns în mașina redacției și au chemat poliția. Între timp, o altă mașină necunoscută le-a blocat drumul. Potrivit ziariștilor, la fața locului a ajuns un echipaj al poliției. Echipa TV8 a încercat să obțină și poziția lui Iurie Luncașu. Când am mers la fața locului, reporterul a reușit să discute cu șeful pazei, care ne-a spus că Luncașu nu va veni cu vreo reacție.

Azi dimineață au venit și au vrut să intre în curte. Aceasta este proprietate privată – au vrut să intre să filmeze. Normal că paznicul i-a alungat. A aruncat cu zăpadă în ei. Nimic mai mult”, spune Florentin Grabovschi, șef pază.

Reporter: Domnul paznic va lucra mai departe?
Șef pază: Neapărat și premiul o să primească pentru aceasta.
Reporter: Pentru comportament?
Șef pază: Da!

Potrivit șefului pazei, bariera din apropierea proprietății ar fi fost instalată legal.

Bariera. Aici e curte deja – proprietate privată. Putea să pună o poartă, dar omul nu pune poartă că are un pic de intelect. Vrea să fie liber”, afirmă Florentin Grabovschi, șef pază.

Echipa Jurnal TV a depus plângere la Poliție, iar organele de drept urmează să investigheze cazul. Organizațiile neguvernamentale de media îşi exprimă protestul şi îngrijorarea în legătură cu agresarea echipei de filmare a postului „Jurnal TV”.

Numele lui Iurie Luncașu a apărut într-o investigație a „Ziarului de Gardă” vizând o tranzacție de peste 150 de milioane de lei pentru cumpărarea unui complex locativ în parcul Valea Morilor care ar fi atribuite democratului Vlad Plahotniuc. Potrivit „Ziarului de Gardă”, Luncașu ar fi un apropiat al fostului președinte Vladimir Voronin, iar RISE-Moldova l-ar fi surprins, în urmă cu câțiva ani, în Franța, alături de Vlad Plahotniuc. Luncașu ar avea afaceri în domeniul construcțiilor și al țigărilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram