Ronaldinho a anunțat de la ce echipă se va retrage

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deși la un moment dat ajunsese la un acord cu nou-promovata Antalyaspor, Ronaldinho nu își va încheia cariera în Turcia. Starul brazilian de 35 de ani a anunțat pe contul său oficial de Twitter unde va juca din sezonul viitor și, totodată, de unde se va retrage din activitate.

„Dințosul” revine în Brazilia, acolo unde a semnat cu Fluminense, echipa de pe locul 3 din Serie A braziliană.

La sfârșitul lunii iunie, președintele lui Antalyaspor, Gultekin Gencer, șoca: „Am ajuns la un acord cu Ronaldinho. În două zile va fi oficializat transferul!”. Echipa recent promovată în prima ligă turcă îl transferase cu câteva zile în urmă pe Samuel Eto’o și voia să refacă un cuplu care a fost decisiv la câștigarea UEFA Champions League cu Barcelona în 2006.

În cele din urmă, se pare că negocierile s-au împotmolit și Ronaldinho revine în țara natală, unde a mai jucat pentru Gremio, Flamengo și Atletico Mineiro. Fluminense devine astfel a patra echipă din prima ligă din Brazilia din CV-ul „Dințosului”.

Starul brazilian a semnat, din postura de jucător liber, un contract pe un sezon, cu posibilitate de prelungire. „Posibilitatea de a juca meciurile de casă pe Maracana a contat mult în alegerea mea”, a spus Ronaldinho în momentul semnării contractului. Fluminense nu este, însă, prima echipă care joacă pe Maracana pentru care joacă „Dințosul”, acesta mai evoluând și la Flamengo, în sezonul 2011/2012.

„Printre alte lucruri care m-au făcut să revin în Brazilia este câștigarea unui titlu care îmi lipsește din palmares (campionatul Brasileirao-n.r.) și să joc alături de fotbaliști atât de mari”, a mai spus Ronaldinho, care va fi coleg la Fluminense cu fostul internațional carioca Fred, cu noul star al fotbalului brazilian – dorit, printre altele, de Barcelona -, Gerson, cu fostul portar al lui Liverpool Diego Cavalieri, și cu fostul goalkeeper al Benficăi Julio Cesar, printre alții.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...