Premierul sârb a părăsit în fugă cimitirul memorial, înconjurat de agenţii serviciului său de pază. Aleksandar Vucic a depus o floare în faţa unui monument pe care se află numele a celor peste 6200 de victime identificate şi înmormântate în cimitirul memorial, când mulţimea a început să scandeze „Allah Akbar” (Dumnezeu e mare) şi să arunce cu pietre în direcţia lui, indică Agerpres.

Jurnaliştii AFP de la faţa locului susţin că agenţii din serviciul de pază al premierului sârb au fost loviţi cu pietre aruncate din mulţime. Înconjurat de agenţii de pază, Vucic a reuşit să părăsească memorialul şi să se îndepărteze în direcţia mai multor automobile din zonă.

În acel moment un imam a început o rugăciune şi majoritatea participanţilor şi-au îndreptat atenţia spre ceremonia religioasă după care 136 de victime ale masacrului recent identificate urmau să fie îngropate.

Potrivit AFP, Vucic a mai fost huiduit pentru scurt timp şi când a intrat într-un hangar unde membri ai delegaţiei internaţionale semnau cartea de condoleanţe. Vineri, ministrul sârb de interne a avertizat asupra riscurilor pentru securitatea premierului sârb.

Înainte de a pleca de la Belgrad spre Srebrenica, Vucic a condamnat, într-o scrisoare deschisă, o crimă monstruoasă, evocând masacrarea a 8000 de musulmani.