/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Gerul „cuprinde” Europa. România închide școlile, la fel ca și italienii din Roma

missing
26 februarie 2018, ora 18:12

În Rusia, Centrul Meteorologic Naţional a anunţat temperaturi de -24 grade Celsius, iar, în unele localități din centrul țării, acestea vor coborî până la -35 de grade Celsius. Episodul de ger va continua în următoarele zile și cu furtuni de zăpadă. Rușii speră să iasă cu bine din aceste provocări ale iernii.

Sincer vorbind am crezut că va fi cald și bine, dar, așa dintr-o dată, s-a răcit,” a spus un bărbat.

Eu sper că nu vor fi pentru mult timp aceste înghețuri, cum nu ai da primăvara e deja aproape,” a menționat o femeie.

Frigul pune la grea încercare și România. Meteorologii au emis Cod Galben și Portocaliu de frig și vânt puternic. Din cauza ninsorilor puternice, circulația a fost întreruptă pe anumite șosele naționale, iar 37 de curse de tren au fost suspendate. Școlile din București, dar și încă din 3 județe vor fi închise pentru 2 zile. Frigul din țara vecină se va menține și în zilele următoare.

Luni și marți să nu aibă loc cursuri în București, și probabil se va extinde această decizie. Probabil pentru totă zona în care va fi anunțat codul portocaliu, este vorba despre vânt, ger două fenomene suprapuse,” a spus reprezentanta primăriei București.

Și vecinii din Ucraina sunt nevoiți să îndure valul de frig siberian. Autoritățile anunță că temperaturile vor atinge până la -25 de grade Celsius în unele regiuni.

Un strat de zăpadă de 3 centimentri a speriat autoritățile din Roma, unde a nins după o pauză de 6 ani. Administrația locală a decis să închidă școlile, scrie Agerpres. Totodată, circulația autobuzelor și a tramvaielor a fost sistată, iar persoanele fără locuință vor putea să se adăpostească de ninsoare la câteva stații de metrou.

Presa mai notează că și traficul aerian a fost dat peste cap, înregistrându-se întârzieri la decolare. Între timp și autoritățile din Austria, Ungaria, dar şi din Marea Britanie au făcut un apel către locuitori să fie pregătiți să reziste gerurilor, provocate de mase de aer rece venite din Siberia, care vin cu temperaturi resimțite de minus 30 de grade.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram