După 25 de ani, Casillas părăsește Real Madrid; Detaliile mutării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Iker Casillas a pus la punct toate detaliile transferului său la FC Porto, ajungând la o înțelegere cu oficialii lui Real Madrid. De săptămâna viitoare portarul care se află de 25 de ani pe Bernabeu se va antrena cu gruparea portugheză.

Deși mai avea contract cu madrilenii până în 2017, FC Porto îl va aduce gratis, iar goalkeeperul va avea parte de toate beneficiile financiare pe care le avea stipulate în contractul cu „galacticii”.

Mai precis, Realul îi va plăti jumătate din salariul până la data scadenței, de peste doi ani (adică 12,5 milioane de euro din 25), iar FC Porto îi va oferi 10 milioane de euro pentru două sezoane. Există și o clauză conform căreia San Iker își va prelungi automat contractul pe încă un an, dacă va disputa minimum 30 de meciuri în tricoul „dragonilor”, potrivit Digisport.

Sâmbătă, Casillas a venit la baza de pregătire, unde a avut loc un moment emoționant, în care portarul și-a luat rămas bun de la Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo și restul colegilor săi. S-au împărțit vorbe de încurajare, felicitări și glume, iar ibericul va lua drumul Portugaliei cât de curând. Titular în poarta Realului va rămâne Keylor Navas, dacă De Gea nu va fi adus de la Manchester United.

Pentru prima echipă a Realului Casillas a jucat de 752 de ori, câștigând în această perioadă 15 trofee, între care două Ligi ale Campionilor. În campionatul Spaniei el a bifat 510 meciuri, fiind al 6-lea jucător într-un top al prezențelor all-time în Primera Division.

Pentru echipa națională, cu care este campion european și mondial, Casillas a jucat în 160 de meciuri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...