/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Românii își apără justiția. Ministrul Justiției a declanșat revocarea Laurei Kövesi

missing
23 februarie 2018, ora 11:00

Ministrul Justiției a criticat-o în raportul său pe Laura Kovesi, acuzând-o de comportament excesiv și autoritar, dar și de implicarea în anchetele altor procurori. La rândul său, șefa DNA a menționat că va urma pas cu pas procedura și va răspunde punctual la toate acuzațiile formulate de exponentul guvernării.

Pentru aceste acte și fapte de netolerat într-un stat de drept declanșez procedura de revocare a procurorului șef DNA”, a declarat Tudore Toader, ministrul Justiției din România.

Raportul va ajunge la președintele României, dar și la CSM care trebuie să dea un aviz după ce o va audia pe Kovesi. Avizul nu este obligatoriu pentru șeful statului care poate accepta sau refuza propunerea. Klaus Iohannis și-a exprimat sprijinul total față de acțiunile șefei DNA, menționând că, de fapt, acest atac vine din partea „unor penali”. Între timp, oamenii au ieșit în stradă. Unii au venit să-l susțină pe ministrul Justiției.

Justiția își va face treaba. O să vă judece”.

Eu vreau DNA-ul desființat că nu are obiect de activitate. Degeaba. Sunt o grămadă de șoareci”.

Alții au venit să o sprijine pe șefa DNA.

Justiție, nu corupție”.

Kovesi, nu este doar procurorul șef al DNA. Este un simbol în acest moment al luptei noastre împotriva corupției”.

Sunt supărat și întristat la ce se întâmplă în țară, pentru că nu-mi vine să cred că o instituție care are cea mai mare rată de reușită, adică ai ajuns în Tribunal, ai câștigat procesul, ai obținut condamnare, iar tu spui că șeful este incompetent acestui serviciu”.

Noi luptăm pentru justiție și corupții – vorbim de cei de la guvernare”.

În timp ce PSD și ALDe, care guvernează împreună, apreciază raportul lui Toader ca fiind unul „profesionist”, USR și PNL cer demisia lui Toader pentru atacul său împotriva Laurei Kovesi. Vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, l-a numit pe Toader „o rușine pentru România”, iar USR i-a cerut președintelui Iohannis să nu dea curs revocării șefei DNA. Săptămâna trecută, Laura Kovesi a declarat că nu va demisiona.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram