(VIDEO) Saakașvili: Revoluția în Ucraina nu se va încheia atâta timp cât judecătorii corupți își bat joc de societate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernatorul Odesei Mihail Saakașvili le declară război deschis judecătorilor corupți. „Revoluția în Ucraina nu se va încheia atâta timp, cât respectivii indivizi își bat joc de societate. Situația e clară, societatea însăși urmează să curme această bătaie de joc”.

„Am vrut să vă prezint două materiale în dosarul reținerii a doi ofițeri superiori de miliție, dar, din anumite motive, dar procuratura le ține în secret. E vorba de doi angajați ai MAE din Odesa care estorcau sume de bani de la agenți economici. În momentul când au fost reținuți, ei și-au permis să deschidă focul. Într-o țară civilizată astfel de indivizi fac pușcărie. După cum se vede, noi deocamdată nu trăim într-o țară normală… De ce ar ascunde procuratura ceea ce-ar trebui să vadă și să știe întreg poporul, nu înțeleg. Oare nu pentru ca mai apoi să le fie mai ușor a-i elibera din arest fără urmări?” a întrebat retoric guvernatorul Odesei, adăugând că judecătoarea Kaplan (din Odesa), joi, le-a dat drumul pentru suma 180 de mii de hrivne.

„Funcționarii corupți vor estorca mită atâta timp, cât vor ști că nu vor fi închiși. Atâta timp cât toată lumea înțelege că odată capturați, ei oricum vor fi eliberați și mai apoi, plecând peste hotare la odihnă, la Cannes sau Nizza, vor mai și sta la masă și vor bea cu așa judecătoare ca și Kaplan, râzând de noi, atâta timp nu vom reuși să scăpăm de corupție”, a susținut oficialul.

„Aici lucrează o anumită mafie, cu legături pe întreg „cercul” nomenclaturii, în care intră, procurori, judecători, milițieni. Dacă forțele de ordine întâmplător au capturat un corupt, judecătorul îl va elibera, dacă judecătorul va ezita, procurorul va ascunde anumite materiale din dosar. Situația e foarte clară, societatea însăși urmează să curme această bătaie de joc”.

„Vă propun să clarificăm unde în ce case stau judecătorii noștri, cu ce mașini se deplasează, unde iau masa. Haideți să-i controlăm. Revoluția în Ucraina nu se va încheia atâta timp, cât respectivii indivizi își bat joc de societate. Cât va mai exista acest cerc vicios în care o mână se spală pe alta, nu-i vom putea reține pe funcționarii corupți”, a conchis Mihail Saakașvili.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...