Acestea sunt alcătuite din ofiţerii Direcţiei de Poliţie Chişinău, a Inspectoratului Naţional de Patrulare şi ofiţeri din cadrul Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”.

Potrivit poliţiei, în perioada menţionată, cele mai multe acţiuni ilegale au fost comise în sectorul Buiucani al capitalei – 65 de cazuri înregistrate. Urmează sectorul Centru – cu 48 de infracţiuni şi sectorul Ciocana – cu 47 de infracţiuni. În sectorul Botanica şi sectorul Râşcani au fost săvârşite 40 şi respectiv 37 de fapte ilegale.

Astfel, echipajele mixte au prevenit săvârşirea a 363 de infracţiuni în perioada aprilie-iunie. Totodată, acestea au reacţionat la apelurile cetăţenilor în decurs de 5-7 minute, deplasându-se la locul faptei cu 67 km/h.

Şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc a menţionat că echipajele mixte au misiunea de a patrula în locurile publice din raza Chişinăului, de a reacţiona prompt la alertele cetăţenilor, de a reduce criminalitatea stradală. Le este interzis însă, să stopeze şi să documenteze conducătorii auto.

Totodată, după formarea grupurilor mixte de patrulare, Ministerul Afacerilor Interne a reuşit să economisească 31 mii litri de combustibil.