Dosarul este examinat de judecătorul Valentin Lastaveţchi. La începutul şedinţei, avocatul lui Ivan Diacov a solicitat atragerea în proces a tuturor procurorilor care s-au simţit lezaţi după afirmaţia fostului acuzator municipal, făcută încă în mai 2017, într-un interviu pentru ziarul „Timpul”.

După deliberare, Lastaveţchi a decis: „Se respinge ca fiind neîntemeiată cererea formulată de avocatul pârâtului Gheorghe Malic”.

Ulterior, pe motiv că expirase timpul programat pentru şedinţă, aceasta a fost întreruptă. Ivan Diacov afirmă că, în cadrul interviului, s-a referit la cazuri concrete, de aceea nu poate Asociaţia Procurorilor să fie reclamant în dosar.

„Eu înţeleg procurorul general sau cine mai stă acolo în spate, practic lor le este ruşine de ceea ce fac, aşa intuiesc eu, în orice caz trebuie să le fie ruşine şi au pus un incognito. Da, facem aşa faţă serioasă şi ne judecăm. Eu am spus la general că este fenomenul şi poftim, avem caz concret, când doi procurori au arestat o persoane pentru evaziune fiscală şi ei acum sunt arestaţi, că ei solicitau 200 de mii de euro”, a spus Ivan Diacov.

La rândul său, avocatul Asociaţiei Procurorilor afirmă că organizaţia a avut dreptul să-l acţioneze în judecată pe Ivan Diacov.

Şedinţa următoare va avea loc mâine, 22 februarie.