Mii de inele de contrabandă, depistate la vamă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Colaboratorii postului vamal Leuşeni-Albiţa au descoperit, ascunse și nedeclarate în vederea transportării ilicite, 2 200 de inele din metal galben.

La data de 9 iulie curent, în postul vamal de frontieră s-au prezentat la un interval de câteva minute, pentru efectuarea controlului de rigoare trei automobile de model BMW, cu numere de înmatriculare în România, Bulgaria şi Spania.

Șoferii, cetăţeni români, au declarat că nu transportă bunuri în cantităţi comerciale sau necesare a fi declarate, dar concomitent prezentau un comportament alarmant.

În consecință. unităţile de transport au fost supuse unor controale fizice minuţioase, utilizând dispozitivul nedestructiv cu razele X-RAY. Ca urmare, în autoturisme au fost depistate locaşuri special amenajate: în filtru de aer, în rezervor, în praguri – în acestea fiind dosite peste 73 kg de bijuterii – inele din metal de culoare galbenă.

Urmare a celor constatate, precum și faptul că cetăţenii români au încercat să treacă ilegal bunuri fără a le declara în conformitate cu procedura stabilită de legislaţia în vigoare, cele 2 200 de inele și mijloacele de transport au fost reținute în vederea elucidării tuturor circumstanţelor.

Cei trei au fost amendați cu câte 9 mii de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...