Rusia vrea să le ofere separatiştilor din Ucraina statut de „victime ale represiunilor ucrainene”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Separatiștii din estul Ucrainei, în special cei din Crimeea, ar putea fi declarați „victime ale represiunilor politice din Ucraina”, asta după ce marți Duma de Stat a Federației Ruse a înregistrat un proiect de lege în acest sens, anunță Unian.

Proiectul de legea a fost depus pe 7 iulie de către deputații comuniști.

Astfel, comuniștii, în frunte cu Ghenadi Ziuganov, propun modificarea Legii actuale cu privire la represiunile politice din Uniunea Sovietică, astfel încât, locuitorii din Crimeea să fie declarați „victime ale represiunilor politice din Ucraina”, așa cum aceștia „au fost represați de către autoritățile ucrainene pentru convingerile lor politice”.

Cronologic, schimbările legilative ar acoperi întreaga perioada de după declararea independenței Ucrainei în 1991, până în 2014, când Rusia a anexat Crimeea.

În lectura rusă, aceste persoane ar fi suferit pentru „acțiunile care vizează reunificarea teritoriului Republicii Crimeea cu Rusia”.

În prezent, autoritățile ucrainene investigheaza o serie de dosare penale împotriva separatiștilor și colaboratorilor din Crimeea, în frunte cu așa-zisul președinte al Crimeei, Serghei Aksionov.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...