Șevciuk a discutat cu ambasadorul rus la Chișinău situația social-economică din Transnistria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul transnistrean Evgheni Șevciuk s-a întâlnit la Tiraspol cu ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametșin, pentru a discuta situația social-economică din zonă și mersul implementării proiectelor lansate de Moscova în regiunea separatistă.

Potrivit serviciului de presă al liderului de la Tiraspol, în cadrul întâlnirii Șevciuk și Muhamedșin au discutat situația social-economică din regiune în condițiile „unor bariere, impuse în mod artificial de statele vecine”, informează agenția Novosti Pridnestrovia.

La întâlnire s-a mai discutat posibilitățile acordării unui ajutor suplimentar cetățenilor Federației Ruse, care locuiesc în zonă și, nemijlocit, localnicilor. „Am trasat anumite direcții, pentru a diminua efectele embargoului economic”, a subliniat Șevciuk.

O atenție deosebită s-a acordat în cadrul întâlnirii realizării așa-zisului proiect umanitar rus „Integrarea euroasiatică”, care prevede construcția a mai multe obiecte de importanță socială.

„În cadrul întâlnirii s-au mai discutat și chestiunile legate de realizarea proectului comun ruso-transnistrean cu privire la dotarea școlilor din zonă cu manuale. „Se tipăresc manuale pentru fiecare școală în număr suficient, pentru ca elevii și profesorii să dispună de mijloace de studii la nivelul standardelor instruirii în Federația Rusă”, a declarat ambasadorul rus pentru presa locală.

O altă problemă, abordată în cadrul dialogului, a fost cea legată de serviciul consular pentru cetățenii din Transnistria.

Făcând totalurile întâlnirii, Muhametșin a menționat că întâlnirile sistematice cu liderul Transnistriei „oferă posibilități concrete a fi la curent cu toate evenimentele și a elabora în comun activități de perspectivă”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...