Poroșenko: Ucraina și UE s-ar putea înțelege privind achiziția gazelor pentru întreaga Europă la frontiera ruso-ucraineană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șeful statului ucrainean a declarat că Kievul optează pentru acorduri de lungă durată, încheiate în baza principiilor și prețurilor de piață, fapt care ar asigura securitatea energetică atât a Ucrainei, cât și a Uniunii Europene.

Președintele Poroșenko , în cadrul conferinței de presă comune cu președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, a asigurat că Ucraina și Uniunea Europeană ar putea să ajungă la o înțelegere prin care să achiziționeze gazele naturale rusești pentru întreaga Europă la granița ruso-ucraineană, comunică UNIAN.

Șeful statului ucrainean a subliniat că Ucraina e interesată de acorduri de lungă durată, încheiate în baza principiilor și prețurilor de piață, fapt care ar asigura securitatea energetică a Uniunii Europene.

„Nu exclud că ne vom înțelege cu Uniunea Europeană și vom achiziționa gaze pentru întreaga Europă la granița ucraineano-rusă, și acest fapt ne va permite să scăpăm de orice monopolizare”, a opinat Poroșenko.

Președintele ucrainean și-a exprimat convingerea că atât „tranzitul prin Ucraina, cât și acordul de colaborare între „Naftogaz” și „Gazprom”, sau între Ucraina și Rusia, după 2019 va continua, fiindcă nu există alternativă colaborării, nici economică și nici alta, rațională”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...