Două persoane au decedat intoxicate cu monoxid de carbon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două persoane au decedat în ultimele 24 de ore după ce s-au intoxicat cu monoxid. Primul caz de deces a avut loc ieri în localitatea Sângereii Noi din raionul Sângerei, iar al doilea a fost înregistrat în satul Geamăna, raionul Anenii Noi.

În Sângereii Noi o femeie în vârstă de 55 de ani a fost găsită moartă în propria locuință. Primele cercetări arată că persoana s-ar fi intoxicat ci monoxid de carbon emanat de la o sobă defectă. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

Un alt caz în care a avut de suferit un bărbat în vârstă de 41 de ani a avut loc în satul Geamăna, raionul Anenii Noi. Persoana a fost internată pe 21 ianuarie în spitalul raional cu simptome ale intoxicației cu monoxid de carbon, iar ieri acesta a decedat.

Primele investigații arată ca bărbatul a inhalat fumul toxic după ce a fost utilizată soba defectă din locuință.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează oamenii să respecte regulile antiincendiare și să evite utilizarea sobelor defecte.

Mai mult, specialiștii îndemnă persoanele să aerisească bine locuințele pentru a evita cazurile de intoxicație cu gaze toxice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...