(SONDAJ) 42% din ruși ar schimba libertatea cuvântului și călătoriile în străinătate pe „un salariu normal”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O parte considerabilă (42%) din ruși sunt gata să se dezică de libertatea expresiei și călătoriile în alte țări, în schimbul garanției unui salariu bun și a unei pensii decente din partea statului.

Sunt datele recente ale sondajului sociologic, efectuat de organizația neguvernamentală rusă cu autoritate în domeniul cercetărilor statistice „Levada-țentr”.

Împotriva limitării libertății cuvântului și călătoriilor în țările străine s-au pronunțat 49% din cei chestionați și încă 11% au ezitat să răspundă.

Rezultatele chestionării din iunie 2015, practic, nu se deosebesc de cele obținute în 2013. Atunci pentru o posibilă limitare a drepturilor și libertăților au optat 43% din ruși, iar împotrivă 46%, comunică slon.ru, citat de UNIAN.

Cea mai mare parte din numărul participanților la sondaj (69%) au declarat că evită să contacteze autoritățile fără o necesitate bine motivată. Doar 23% din ruși ar insista la ceea ce li se cuvine prin lege.

Potrivit participanților la cercetare (60%), autoritățile nu sunt obligate să raporteze societății despre deciziile și acțiunile întreprinse. Inversul l-au susținut 22% din numărul respondenților. Principalul motiv al unei asemenea situații, după părerea a 49% din chestionați, ar fi că funcționarii nu le permit cetățenilor să participe la luarea unor decizii importante.

Probabilitatea unor proteste de amploare o văd înaltă doar 18% din ruși, 10% ar fi gata să participe la aceste acțiuni de protest.

Potrivit sursei citate, respectivii indicatori au atins cota cea mai înaltă în anii 1998 și 2009, când 20-30% din numărul chestionaților se declarau pregătiți să participe la ample acțiuni de protest.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...