Tot mai multe acte false depistate la frontieră. Un tânăr din Ungheni, riscă o pedeapsă pentru un permis de conducere falsificat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un tânăr cu dublă cetățenie, moldovenească și română, este pasibil de cercetare penală pentru deținerea unui permis de conducere falsificat. Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au depistat permisul în haina acestuia și din declarații s-a aflat că a fost perfectat cu 300 de euro.

Tânărul de 21 de ani, locuitor al satului Cetireni, raionul Ungheni, era printre pasagerii rutei regulate „Moldova – Italia”. În timpul verificării documentelor de călătorie, polițistul de frontieră a luat decizia de a extinde controlul asupra tânărului, având suspiciuni în comportamentul acestuia, dar și în baza unei analize de risc.

Urmare, în buzunarul hainei groase a cetățeanului, s-a depistat permisul de conducere, eliberat de autoritățile române pe numele persoanei date. Acesta prezenta semne vădite de falsificare, fapt ce a impus examinarea tehnică a documentului. Despre falsul descoperit cetățeanul nu a putut oferi date exacte privind obținerea permisului, motivând că și-a perfectat actul contra sumei de 300 euro cu ajutorul unei persoane necunoscute.

Cu privire la cele constatate, permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre expertiză. Persoana documentată și-a continuat călătoria. Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate la săvârșirea infracțiunii. În cazul că se va demonstra vinovăția tânărului, acesta riscă o amendă de până la 650 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...