Osipov: Chişinăul nu se va opune ajutorului oferit Transnistriei de către Federaţia Rusă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile de la Chişinăul nu se opun ajutorului oferit Transnistriei de către Federaţia Rusă, a declarat vicepremierul moldovean în exercițiu Victor Osipov, citat de RIA Novosti.

„Nu vom avea obiecții, dacă în Transnistria vine cineva de la fondul de pensionare din Federaţia Rusă, dar trebuie să informeze despre acest lucru autorităţile de la Chişinău. Dorim mai multă transparenţă din partea Federaţiei Ruse”, a declarat Osipov.

Potrivit lui, autoritățile de la Chișinău au început un dialog constructiv cu Tiraspolul, care va continua odată cu învestirea noului Guvern.

„Regiunea transnistreană se confruntă cu o criză economică fără precedent, care ar putea duce la conflicte sociale. Guvernul de la Chişinău nu este interesat ca situaţia din stânga Nistrului să se înrăutăţească şi să iasă de sub control”, a mai spus viceprim-ministrul.

Osipov a adăugat, totodată, că scrisoarea așa-zisului ministru de externe de la Tiraspol, Nina Ștanski, în adresa misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, în care ameninţă cu introducerea regimului de vize şi alte interdicţii pentru locuitorii din dreapta Nistrului, este un act de disperare în legătură cu situaţia economică din regiunea separatistă.

Ștanski amenința Republica Moldova cu introducerea unor taxe de 100% la importul mărfurilor moldovenești, închiderea instituțiilor subordonate Chișinăului cu sediul pe teritoriul regiunii și introducerea vizelor pentru cetățenii moldoveni.

Totodată, într-o scrisoare adresată Reprezentanței ONU în Republica Moldova, aceasta a transmis că vrea confiscarea bunurilor și capitalurilor întreprinderilor moldovenești, care activează în regiunea searatistă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...