(FOTO) În Piața Marii Adunări Naționale s-a cerut din nou Unirea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău duminică s-a cerut din nou Unirea. Mii de persoane din toată Republica Moldova au participat la o manifestație care va culmina cu un marș, pe jos, până la Prut.

În cadrul manifestației participanții au solicitat din nou Unirea Republicii Moldova cu România, în vederea reîntregirii neamului românesc. Totodată, manifestanții au declarat că văd Unirea ca cea mai rapidă modalitate de rezolvare a problemelor social-economice cu care se confruntă astăzi Republica Moldova.

2u

După încheierea manifestației sute de persoane au pornit într-un marș pe jos până la Prut, care va culmina sâmbătă cu un nou pod de flori peste râul care desparte Republica Moldova de România.

1u

Convocată de Blocul Unității Naționale (BUN), Marea Adunare Națională a fost a patra astfel de manifestație din istoria statului format în urma destrămării URSS.

„După Marile Adunări Naționale din 1989, 1990 și 1991, anul 2015 este momentul cel mai oportun pentru a cere într-un glas Unirea și pentru a forma o majoritate pregătită să participe la un referendum decisiv”, susțin organizatorii manifestației.

3u

4u


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...