Omagiu la 166 de ani de la naşterea geniului literaturii române Mihai Eminescu. Bustul poetului de pe Aleea Clasicilor din capitală a devenit astăzi loc de reculegere pentru oameni de cultură şi artă, cititori pasionaţi de creaţia eminesciană. Cu toţii au depus flori şi au vorbit despre importanţa operei celui mai mare poet al tuturor timpurilor.

De dimineaţă, bustul poetului de pe Aleea Clasicilor a fost acoperit cu flori. Pentru a-l comemora pe geniul literaturii române au venit scriitori, artişti plastici, dar şi tineri care au cântat şi recitat versuri eminesciene. Un grup de studenţi de la Academia de Teatru şi Arte Plastice a prezentat o secvenţă teatralizată care corespunde perioadei în care a trăit marele poet.

La bustul lui Mihai Eminescu au venit să depună flori şi membrii Platformei Da împreună cu mai mulţi susţinători.

Mihai Eminescu s-a născut la Botoşani pe 15 ianuariue 1850, fiind cel de-al şaptelea copil dintre cei 11 ai familiei Eminovici. A fost poet, prozator şi jurnalist român, considerat de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Mihai Eminescu s-a stins din viaţă la 15 iunie 1889, la 39 de ani, iar cauza morții sale a rămas un mister până în prezent. A fost îngropat la Cimitirul Belu din Bucureşti.