(VIDEO) Saakașvili a concediat 20 de responsabili cu lupta împotriva corupției: „N-ați făcut nimic”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernatorul regiunii ucrainene Odesa, Mihail Saakașvili, a concediat sâmbătă 20 de angajați ai unui departament responsabil cu lupta împotriva corupției.

După ce a audiat raportul de activitate pe anul 2014 al acestui departament, Saakașvili a ajuns la concluzia că angajații pur și simplu nu au făcut nimic, dispunând concedierea întregului personal.

„Sunteți demiși pentru că nu ați făcut nimic. Oamenii peste tot se plâng că li se cere mită, se plâng de corupție, dar voi spuneți că totul e bine. Nimeni nu a fost pedepsit. Mai departe ne vom baza pe o legătură strânsă cu cetățenii. Vom angaja oameni cu experiență, contabili și alți specialiști, care își vor face treaba profesionist”, a declarat Saakașvili în fața celora pe care i-a concediat.

El a dat și numeroase exemple de cazuri grave de corupție în regiune, spunând că fenomenul este precum „un cancer” care afectează viața de zi cu zi a cetățenilor.

Aceasta nu este prima acțiune de acest fel a lui Saakașvili. Noul șef al poliției din Odesa, tot georgian de origine, a anunțat săptămâna trecută că în cel mai scurt timp toată conducerea departamentului va fi înlocuită.

Mihail Saakașvili a devenit guvernator al regiunii Odesa la 30 mai, după ce anterior a făcut parte din echipa de consilieri a președintelui Poroșenko, acesta considerându-l pe fostul președinte georgian „un mare prieten al Ucrainei”. El este foarte apreciat în Occident, datorită multiplelor reforme pe care le-a implementat în perioada în care a fost președinte al Georgiei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...