Saakaşvili a fost întrebat de a ales să devină guvernator al regiunii Odesa, în condiţiile în care şi la Kiev este vitală o luptă contra corupţiei.

 „Odesa este de importanţă strategică atât pentru Ucraina, cât şi, din păcate, pentru ţara care a invadat Ucraina - Rusia. Problema este că pentru proiectul lui Putin - Novorusia - Odesa este un pilon de bază. De aceea, în primul rând, trebuie să luăm măsuri de precauţie, pentru a proteja regiunea şi pentru a ne asigura că Odesa va rezista. Dacă pierdem această regiune, Ucraina va avea mult de suferit. Şi nu doar Ucraina, dar toată Marea Neagră, Caucaz şi alte teritorii. Prin urmare, Odesa trebuie protejată. Totoată ea trebuie dezvoltată. Avem mult de lucru”, a declarat Mihail Saakaşvili.

Guvernatorul regiunii Odesa a accentuat că odată cu venirea sa în funcţie a sporit măsurile de securitate şi a blocat fluxul de contrabandă din Transnistria.

„În Odesa va apărea un nou serviciu de patrulare, cu un personal nou 100%. Ei sunt instruiţi special şi vor primi salarii decente. A fost numit un nou şef al instituţiilor de forţă. Am dat ordin să fie stopat fluxul de contrabandă din Transnistria. Este o chestiune esenţială, pentru că cei mai mulţi infractori şi contrabandişti vin din Transnistria. Moldova nu controlează această regiune, care este o „gaură neagră” a Europei. Suntem acum în proces recrutare de noi ofiţeri de poliţie, le vom oferi salarii mai bune”, a menţionat Saakaşvili.

În context, fostul preşedinte georgian a vorbit despre o legătură directă dintre Transnistria, Moscova şi grupuri care au controlat Odesa.

„Mecanismul principal de influenţă a Rusiei aici este corupţia şi activităţile ilegale. Asta este ceea ce Putin numeşte „lumea rusă”. Puterea lor este corupţia şi conexiunile cu lumea criminală”, a conchis Mihail Saakaşvili.