Coalițiile „proeuropene”, ignorate la nivel local; La Căușeni au format majoritate PLDM, PL și PCRM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Chiar dacă PLDM, PD, PL și PPEM, partide declarat „proeuropene”, au anunțat după alegerile locale că vor forma alianțe în țară doar între ele, lucrurile în practică nu stau deloc așa.

Este și cazul raionului Căușeni, acolo unde a fost ales președinte Ion Ciontoloi, cu voturile PLDM (10), PCRM (6) și PL (2). Cele trei partide dispun de 18 consilieri raionali la Căușeni, din totalul de 33.

Consilierii PD (6) și cei ai PPEM (3) nu au susținut candidatura lui Ciontoloi și nici pe cele ale celor trei vicepreședinți aleși: Sergiu Gogu (PLDM), Veaceslav Negai (PCRM) şi Iurie Turtureanu (PL).

De altfel, nu este primul caz în care partidele așa-numit „proeuropene” nu formează coaliții la nivel local. La Telenești, președintele de raion, din partea PLDM, a fost ales cu voturile liberal democraților, democraților, socialiștilor și comuniștilor. PL și PPEM nu au participat la formarea coaliției.

În schimb la Orhei, acolo unde președinte de raion a fost ales un reprezentant al Partidului Democrat, coaliția a fost formată din PD, PL și PPEM, dar fără participarea PLDM.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...