Reacția Moscovei la noua strategie militară a SUA: Agresivă și provocatoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedinţia Rusiei a criticat noua Strategie militară a Statelor Unite, catalogând-o drept „agresivă şi provocatoare” și avertizând că relaţiile bilaterale riscă să fie grav afectate.

Reacția Moscovei nu s-a lăsat mult așteptată. Ea a venit prompt după declarațiile oficialilor de la Washington, care au menționat în noua strategie Rusia ca un stat cu care poate fi purtat un conflict militar.

„Noua strategie militară a Statelor Unite este agresivă şi provocatoare”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

„În mod clar, această strategie nu va ajuta la îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele două ţări, pentru că demonstrează lipsă de obiectivitate faţă de Rusia”, a adăugat Peskov.

„Suntem nemulţumiţi de acest document”, a conchis reprezentantul Kremlinului, subliniind spiritul de confruntare pentru o perspectivă de lungă durată care se va păstra între cele două mari puteri ale lumii.

Citește și: Noua strategie militară a SUA: Washingtonul ar putea fi implicat într-un conflict militar cu Rusia ori China


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...