(GALERIE FOTO) Topul celor mai frumoase plaje cu nisip negru din lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Când te gândeşti să pleci în vacanţă sau pur şi simplu să evadezi, probabil că eşti tentat să alegi o destinaţie călduroasă, cu plaje pustii, cer albastru şi oameni prietenoşi.

Puțini știu însă că în lume există plaje cu nisipuri negre, verzi, roşii şi albe. Plajele cu nisip negru chiar există, iar cele mai spectaculoase se află in Hawaii.

Vezi mai jos o colecție de fotografii cu cele mai frumoase plaje cu nisip negru din lume:

Honokalani (Maui) este localizata in Parcul National Wainapanapa. In jurul plajei se afla stanci de lava, iar nisipul este acoperit de pietricele din lava. Totodata, turistii pot explora pesterile marine.

Honokalani (Maui) este localizată în Parcul National Wainapanapa. În jurul plajei se află stânci de lavă, iar nisipul este acoperit de pietricele din lavă. Totodată, turiștii pot explora peșterile marine.

Plaja Waianapanapa s-a format de-alungul timpului prin ciocnirea valurilor de rocile vulcanice aflate la mal. Plaja ofera o vedere spectaculoasa, iar turistii se pot bucura de inot si scufundari in timpul verii, insa pot explora, totodata, pesterile marine sau podurile naturale din stanca.

Plaja Waianapanapa s-a format de-alungul timpului prin ciocnirea valurilor de rocile vulcanice aflate la mal. Plaja oferă o vedere spectaculoasă, iar turiștii se pot bucura de înot și scufundări în timpul verii, însă pot explora, totodată, peșterile marine sau podurile naturale din stâncă.

Kaimu, Hawaii, este o alta plaja cu nisip negru pe care nu trebuie s-o ratezi. In anii '90, plaja a fost acoperita de un strat gros de lava, motiv pentru care oamenii au inceput recent sa planteze palmieri si flori pentru a readuce la viata plaja. Inotul nu este recomandat din cauza curentilor puternici.

Kaimu, Hawaii, este o altă plajă cu nisip negru pe care nu trebuie s-o ratezi. În anii ’90, plaja a fost acoperită de un strat gros de lavă, motiv pentru care oamenii au început recent să planteze palmieri și flori pentru a readuce la viată plaja. Înotul nu este recomandat din cauza curenților puternici.

Lost Coast, California. Este un loc mai putin frecventat de oameni, insa este perfect pentru pasionatii de căţărări sau pentru fotografi. Fiind inconjurata de munti, plaja este de o frumusete extrema, chiar dramatica.

Lost Coast, California. Este un loc mai puțin frecventat de oameni, însă este perfect pentru pasionații de căţărări sau pentru fotografi. Fiind înconjurată de munti, plaja este de o frumusețe extremă, chiar dramatică.

Plaja Oneuli este una dintre cele mai putin frecventate plaje din Hawaii, insa te poti bucura de nisipul fin, inot, scufundari sau pescuit. De mentionat ca nisipul devine foarte fierbinte in zilele insorite.

Plaja Oneuli este una dintre cele mai puțin frecventate plaje din Hawaii, însă te poți bucura de nisipul fin, înot, scufundări sau pescuit. De menționat că nisipul devine foarte fierbinte în zilele însorite.

Plaja Polulu este probabil una dintre cele mai mici din Hawaii, avand o priveliste spectaculoasa catre Muntii Kohala. Din pacate, inotul sau scufundarile nu sunt recomandate din cauza curentilor puternici, insa panorama merita cu siguranta.

Plaja Polulu este probabil una dintre cele mai mici din Hawaii, având o priveliște spectaculoasă către Muntii Kohala. Din păcate, înotul sau scufundările nu sunt recomandate din cauza curenților puternici, însă panorama merită cu siguranță.

Punaluu (Hawaii) este cea frumoasa plaja cu nisip negru din lume. Nisipul negru care inconjoara insula s-a format in urma eruptiei vulcanilor a caror lava a curs in mare, iar apoi s-a racit si sfărâmat. Daca planuiesti sa inoti, trebuie sa ai mare grija la stancile din apa. De asemenea, este ilegal sa iei nisip negru de pe plaja.

Punaluu (Hawaii) este cea frumoasă plajă cu nisip negru din lume. Nisipul negru care înconjoară insula s-a format în urma erupției vulcanilor a căror lavă a curs în mare, iar apoi s-a răcit si sfărâmat.

Plaja Vik, Islanda. Se afla intr-un satuc ce poarta acelasi nume, in partea de sud a Islandei. Desi ai fi tentat sa crezi ca nu in Islanda gasesti cele mai frumoase plaje din lume, plaja Vik este considerata a fi una dintre cele mai spectaculoase la nivel mondial. Desi clima nu iti va permite sa faci plaja sau sa te balacesti, plaja Vik este o incantare pentru ochi.

Plaja Vik, Islanda. Se află într-un sătuc ce poartă același nume, în partea de sud a Islandei. Deși ai fi tentat să crezi că nu în Islanda găsești cele mai frumoase plaje din lume, plaja Vik este considerată a fi una dintre cele mai spectaculoase la nivel mondial. Deși clima nu îți va permite să faci plaja sau să te bălăcești, plaja Vik este o încântare pentru ochi.

Plaja Kehena, Hawaii. Daca planuiesti sa mergi in vacanta cu copiii, acesta nu este locul ideal din cauza nudistilor care frecventeaza plaja, desi nudismul este interzis in Hawaii. In schimb, aici vei avea sansa sa vezi delfini, sa inoti alaturi de ei daca curentii nu sunt prea puternici sau pur si simplu sa lenevesti la soare.

Plaja Kehena, Hawaii. Dacă planuiești să mergi în vacanță cu copiii, acesta nu este locul ideal din cauza nudiștilor care frecventează plaja, deși nudismul este interzis în Hawaii. În schimb, aici vei avea șansa să vezi delfini, să înoți alături de ei dacă curenții nu sunt prea puternici sau pur și simplu să lenevești la soare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...