/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Aproape toate deșeurile din Bălți au fost deja evacuate. Usatîi denunță o „mafie a gunoiului”

missing
29 decembrie 2017, ora 19:13

„Astăzi ați fost martorii unui concert în Bălți, cu denumirea „Guvernarea decide tot”. Credeam că Pavel o să arate un alt spectacol. Acolo este Mahu și toată mafia deșeurilor și toți să fie arestați în trei zile. Avea să fie o logică și să demonstreze că luptă cu corupția”, spune Renato Usatîi.

Contactat de TV8, șeful Oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, democratul Octavian Mahu, nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile.

„Declarațiile acelui pseudo-primar sunt politice, care nu au nici un suport probatoriu. Dl Mahu este șef al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, atribuții expres prevăzute de lege care nu are nicio tangență cu această criză. Această criză este generată de incompetența conducerii administrației publice locale din mun. Bălți”, a menționat Sergiu Sîrbu, secretar al fracțiunii PDM.

Nici viceprimarii municipiului nu au fost mai vorbăreți. Leonid Babii ne-a redirecționat către colegul său Igor Șeremet, care, de două zile, este indisponibil: „Eu mi-am notat, i-am lăsat o notiță, dar el este mereu ocupat. – Bine, dar acum este disponibil? – Nu, este la o întâlnire”.

Directorul Regiei municipale „Autosalubritate”, Tudor Maniv, a comunicat pentru TV8 că aproape toate deșeurile din oraș au fost deja evacuate. „Practic ceea ce depindea de oraș s-a transportat deja. Dar ei deja băieții își fac de cap, încep și de prin râpi a scoate și de prin împrejurul municipiul Bălți. – Cine își face de cap? – Bălțiul. Au căpătat o putere și vor să facă curat totalmente în Bălți. – Și dvs le permiteți angajaților să le intre în voie? – Nu avem încotro. Trei zile trebuie să stăm acolo și să facem curat”.

Cert este că în mod normal autoritățile locale trebuie să capete mai multe competențe, nu după aceea situația să fie salvată de salvatorii de la Guvern. Atunci nu mai avem nevoie de primărie, primăriile trebuie lichidate și totul să fie dirijat de Guvern, dar aici nu este democrație, este dictatură”, a menționat Dorin Chirtoacă pentru tv8.

Municipiul Bălți se confruntă cu o „invazie a gunoiului” după ce compania responsabilă de evacuarea deșeurilor și-a stopat activitatea la 15 decembrie. Asta deoarece autoritățile locale ar fi refuzat să majoreze tarifele pentru acest serviciu. Ieri, prim-ministrul Pavel Filip a convocat o ședință specială, fără presă. El a cerut administrației locale din Chișinău să se implice în soluționarea problemei din Bălți.

Anterior, Pavel Filip s-a implicat și în soluționarea crizei deșeurilor din Chișinău. Acesta ar fi convins autoritățile locale din Țânțăreni să redeschidă groapa de gunoi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram