Actorul Mihai Curagău a fost condus astăzi pe ultimul drum cu flori şi în aplauzele celor care l-au iubit și i-au apreciat creația. De dimineaţă, sicriul cu trupul neînsufleţit al artistului a fost depus la Teatrul ,,Satiricus Ion Luca Caragiale”, acolo, unde maestrul și-a consacrat întreaga activitate teatrală. Rudele, colegii de breaslă, dar şi toți cei care i-au îndrăgit spectacolele şi-au stăpânit cu greu lacrimile. Mihai Curagău a fost înmormântat la Cimitirul Central din strada Armenească din capitală.

Colegii de breaslă spun că au pierdut un prieten, iar arta teatrală a rămas fără un mare actor. Unii dintre ei şi-au amintit cum a început prietenia lor cu Mihai Curagău.

Nepotul actorului susţine că se gândeşte să urmeze profesia bunicului său şi a ţinut să-i spună public un ultim mesaj.

Cu flori, au aşteptat în faţa Teatrului ,,Satiricus Ion Luca Caragiale” şi spectatorii, care l-au îndrăgit pe actor de-a lungul carierei sale.

După ce și-au luat rămas bun, cortegiul funerar s-a îndreptat spre Cimitirul Central, acolo unde își va dormi somnul de veci Mihai Curagău. Actorul s-a născut în satul Bălănești din raionul Nisporeni pe 15 august 1943. A urmat studii de actorie la Institutul de Arte „Gavriil Musicescu” din Chișinău. A debutat ca actor de film în anul 1967 la studioul cinematografic „Moldova-film” în pelicula ,,Se caută un paznic". Unul dintre rolurile cele mai cunoscute pe care l-a jucat a fost Ion din filmul ,,Polobocul". Pe parcursul vieţii a interpretat nenumărate roluri și în teatru, iar pentru întreaga activitate a fost decorat cu Ordinul Republicii, titlul de Artist Emerit și Artist al Poporului.