/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

CEC-ul rus a refuzat să-l înregistreze pe opozantul Alexey Navalny la Alegerile Prezidențiale din 2018

missing
25 decembrie 2017, ora 16:52

Membrii CEC au menționat că opozantului rus nu corespunde cerințelor legale ale Federației Ruse privind alegerile prezidențiale. Autoritățile au făcut trimitere la o cazuă penală nestinsă (condamnare la închisoare cu suspendare) în care Alexey Navalny este vizat.

12 membri ai CEC-ului au votat pentru refuzul înregistrării lui Navalny, iar un membru s-a abținut din cauza „conflictului de interese”.

Înainte de anunțarea deciziei, Navalny s-a adresat membrilor CEC și a subliniat că a dovedit falsificarea sentinței sale la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, iar participarea sa la alegeri îi este permisă de Constituția Rusiei. „Aceste cazuri au fost fabricate pentru a mă împiedica să particip la alaegri. Și toate acestea sunt destul de evidente. Am venit aici să spun că reprezintă un număr mare de alegători. Puteți trata acest lucru cu ironie sau fără ironie. Decizia Comisiei Electorale Centrale, privind neadmiterea mea la alegeri, va exclude milioane de oameni din aceste alegeri și, în general, din sistemul politic. Decizia dvs. de astăzi este legată de acest lucru (…) Nu este în Navalny, ci că aveți nevoie de un candidat care va veni la urne și va descrie realitatea cu text direct. Am făcut-o și de aceea nu ma lăsați să particip”, a declarat Navalny CEC-ului.

Reamintim că, principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a trecut duminică primul obstacol existent în calea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale din martie 2018 din Rusia, obţinând sprijinul a 742 de alegători într-un district din Moscova, în condiţiile în care pragul necesar pentru a deveni candidat era de 500 de alegători. În aceeași zi, aceasta și-a depus actele le CEC.

Navalnîi a fost întemniţat de trei ori în acest an sub acuzaţii de organizare de întâlniri şi mitinguri prin încălcarea legilor actuale din Rusia. El susţine că în mod intenţionat Kremlinul încearcă să-i zădărnicească intenţiile politice.

În luna octombrie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că a fost ‘arbitrară’ condamnarea pentru fraudă dictată contra lui Navalnîi în 2014 şi i-a ordonat Moscovei să-i plătească despăgubiri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram