Stațiunile din România unde puteți schia în voie pe bani puțini. Prețuri trei ori mai mici decât în Poiana Braşov

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poiana Braşov are cel mai mare domeniu schiabil din România, dar este și cea mai scumpă. Aici, un weekend la schi poate ajunge şi la 1.000 de lei (n.r. RON) de persoană. Există însă pârtii de schi unde preţurile sunt şi de trei ori mai mici decât în Poiana Braşov. Bran, Drăguş, Covasna sau Harghita sunt doar câteva dintre ele.

La Bran există trei pârtii de schi. Pârtia Zănoaga Sub teleferic are 650 de metri lungime şi o dificultate medie. Pârtia Zănoaga Variantă are 700 de metri şi este considerată dificilă. În zonă există şi o pârtie pentru începători. Toate pârtiile au teleschi şi nocturnă, iar în zonă există şi tunuri de zăpadă. Urcarea cu teleschiul se face pe baza cartelelor cu puncte. Acestea pot fi încărcate cu 5 până la 40 de puncte şi costă între 15 lei şi 85 de lei. O urcare se taxează cu două puncte. De la baza pârtiilor puteţi închiria echipament cu 30 de lei pe zi. Cazarea în zonă pleacă de la 60 de lei pe noapte şi poate ajunge la 250 de lei. O masă la Bran costă în jur de 40 de lei de persoană.

În comuna Drăguş, care se află la aproximativ 80 de km de Braşov sau Sibiu, există o pârtie de 500 de mteri, de talia pârtiei Bradul din Poiana Braşov. Patru urcări cu teleschiul costă 10 lei, iar echipamentul se închiriază cu 30 de lei. Cazarea pleacă de la 50 de lei camera pe noapte şi poate ajunge până la 100 de lei. Aici se poate lua un prânz de exemplu cu 30 de lei de persoană. Un weekend la schi în aceste staţiuni nu depăşeşte 300-400 de persoană.

Pârtii şi la Covasna şi Harghita

În Covasna puteţi găsi alte două pârtii de schi. Una de 1.000 de metri pentru schiorii avansaţi, dar şi una de dimensiuni mai reduse, respectiv 400 de metri, pentru începători. Pârtiile au teleschi şi nocturnă, iar în sezon sunt deschise până la ora 21.00. De asemenea, în Covasna, studenţii şi pensionarii au 50% reducere. Preţurile pentru teleschi sunt: 3 lei pentru o urcare pe pârtia mică şi 4 lei, pe pârtia mare. Se fac şi abonamente pentru un weekend întreg, iar acesta costă 60 de lei.

Şi la Şugaş Băi, o staţiune aflată la 8 kilometri de Sfântu Gheorghe, există o pârtie de 500 de metri cu teleschi şi nocturnă. O urcare cu teleschiul costă 3 lei, dar există şi abonamente care pleacă de la 10 lei pentru patru urcări şi pot ajunge la 50 de lei pentru 30 de urcări. Abonamentele sunt valabile 100 de zile. În Covasna echipamentul de schi se închiriază cu 25 de lei, iar cazarea costă între 50 şi 100 de lei camera pe noapte. Localnicii oferă pensiune completă pentru 50 de lei de persoană.

În Harghita există o pârtie de schi de 500 de metri cu teleschi şi nocturnă. Până la ora 16.00, skipass-ul pentru trei urcări costă 8 lei. Pentru 12 urcări veţi plăti 25 de lei, pentru 20 de ture, 35 de lei, iar pentru 30 de urcări, 45 de lei. Dacă vreţi să schiaţi seara, după aprinderea nocturnei, veţi scoate din buzunar între 10 şi 50 de lei, în funcţie de skipass-ul pe care doriţi să-l achiziţionaţi. Un echipament complet de schi se poate închiria cu 30 de lei. O cameră costă între 80 şi 150 de lei pe noapte. O masă nu depăşeşte 40 de lei de persoană. Un weekend la schi costă între 250 şi 350 de lei de persoană. În Harghita, sezonul de schi este mult mai lung din cauza temperaturilor scăzute şi se poate schia în condiţii bune chiar şi la sfârşitul lunii aprilie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...