(STUDIU) Ce se întâmplă cu oamenii care nu consumă alcool

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Chiar dacă de cele mai multe ori nu ținem cont de ele, cu toții suntem conștienți de efectele negative ale consumului de alcool în exces. Ce se întâmplă, însă, cu oamenii care nu consumă alcool deloc?

Un studiu efectuat pe o perioadă de 20 de ani, care a testat 1824 de persoane, a concluzionat că persoanele care nu consumă alcool deloc trăiesc mai puțin decât cele care îl consumă cu moderație.

Criteriile în funcție de care au fost selectați participanții au vizat asemănări între aceștia pe mai multe planuri, de la statutul socio-economic, la programul de exerciții fizice și orientare nutrițională.

Rezultatele au arătat că cea mai mica rată de deces prematur s-a înregistrat în rândul celor care consumau cu moderație alcool (40%), comparativ cu procentul mult mai mare (69%) al celor care nici măcar nu gustă alcoolul.

Mai mult decât atât, chiar și dependenții de alcool se pare că au o rată de deces prematur mai mică decât persoanele care nu beau deloc alcool, și anume un procent de 60%.

Cercetătorii susțin că alcoolul stimulează peste 20 de arii de la nivelul creierului și receptorii dopaminici, cei care răspund, printre altele, de starea de mulțumire și recompensă, două dintre cele mai plăcute stări prin care poate trece o persoană.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...