Igor Dodon a decorat cu Ordinul Republicii doi lideri ai mișcării separatiste

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi lideri ai mișcării separatiste din Găgăuzia au fost decorați cu Ordinul Republicii de către Președintele ţării, Igor Dodon. Preşedintele i-a numit „adevărați patrioți” ai Moldovei pe Mihail Kendighelean și Stepan Topal.

Anunțul a fost făcut la Comrat, unde Igor Dodon a participat la ceremoniile organizate astăzi cu ocazia aniversării a 23 de ani de la adoptarea legii care oferă Găgăuziei un statut special de autonomie.

„Moldova se poate afirma ca stat doar luând în considerație interesele Găgăuziei și ale Transnistriei. Greșelile comise în ultimele câteva luni arată că, din păcate, conducerea Paramentului nu înțelege asta. Dar o înțelegem noi și majoritatea cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon în cadrul ceremoniei, potrivit gagauzinfo.md.

Mihail Kendighelean este un om politic găgăuz din Republica Moldova, care a îndeplinit funcția de președinte al Adunării Populare din UTA Gagauz-Yeri în perioada 1999-2002, iar Stepan Topal este un om politic găgăuz din Republica Moldova, care a îndeplinit în perioada 1990-1995 funcția de guvernator al Găgăuziei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...