Voronin: Nu m-aş mira dacă chemarea ambasadorului Negruţa la Chişinău este rezultatul unei înţelegeri Dodon-Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, liderul comunist Vladimir Voronin spune că nu s-ar mira dacă s-ar adeveri că (re)chemarea pentru consultări a Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Repuvlicii Moldova la Moscova, Andrei Negruţa, este rezultatul unei înţelegeri ascunse între Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc. Asta deoarece, susţine preşedintele PCRM, „dezamăgirea Kremlinului în aşa-numitul preşedinte pro-rus trece deja orice limite”.

„Nu mă voi mira dacă ambasadorul Negruţă, care este pe de o parte membru al echipei lui Dodon, iar de altă parte angajat al Guvernului pro-european al lui Filip, a fost rechemat în urma unei înţelegeri între PD şi PSRM, pentru a-i creşte premizele lui Dodon înaintea vizitei sale la Moscova, aşa cum, potrivit unor multiple date, dezamăgirea Kremlinului în aşa-numitul preşedinte pro-rus deja trece orice limită”, a spus Voronin în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui, preşedintele Dodon a îndeplinit misiunea sa principală, asigurând condiţiile de bază pentru „păstrarea puterii oligarhice”. În acest sens, Vladimir Voronin a amintit că anume cu mâna preşedintelui Igor Dodon, prin forţele PD şi PSRM a fost votat sistemul mixt al alegerilor parlamentare, promulgat de şeful statului chiar în aceeaşi zi, la doar câteva ore distanţă.

„Aceasta era unica şansă pentru PDM de a rămâne la putere, iar Dodon cu socialiştii săi au asigurat şansa democraţilor de a se păstra la guvernare, votând sistemul mixt”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...