Parlamentarii vor fi „apărați” de un gard de 2,5 metri, de 5 milioane de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Clădirea Parlamentului va fi înconjurată de un gard din trei părți, liberă rămânând fațada de pe bulevardul Ștefan cel Mare. Gardul, care se află deja în construcție, va avea o înălțime de 2,5 metri și va costa 5 milioane de lei. Autoritățile declară că gardul este necesar pentru a „proteja teritoriul adiacent al clădirii”.

Conform Newsmaker, reprezentanții Parlamentului spun că lucrările, care au început deja de trei săptămâni, fac parte din proiectul „de reconstrucție a clădirii”, elaborat încă în 2009. Reprezentanții Guvernului, însă, spun că e vorba de „o apărare a teritoriului adiacent Parlamentului”.

Potrivit Ministerului Economiei, gardul va avea o lungime de 240 de metri și o înălțime de 2,4 – 2,5 metri. Baza va fi din granit, iar sus vor fi instalate „secțiuni decorative de metal”.

În noiembrie 2016, fostul Minister al Construcției și Dezvoltării Degionale, acum comasat cu cel al Economiei, a organizat o licitație publică pentru amenajarea teritoriului Parlamentului. Câștigător a fost numit Glorinal Imobil, care a restaurat anterior clădirea Legislativului. Contactați de sursa citată, la Glorinal nimeni nu a dorit să ofere comentarii cu privire la contract.

Acum 3 săptămâni deputata Alina Zotea a anunțat că Parlamentul ar putea fi înconjurat de un gard de protecție. Drept dovadă, aceasta a plasat poze pe o reţea de socializare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...