Şeful statului a avut astăzi întâlniri separate în acest sens cu liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, Vlad Filat, şi cu cel PD, Marian Lupu, anunţă serviciul de presă al Preşedinţiei.

„În cadrul discuţiilor s-a convenit să fie grăbite negocierile politice privind crearea unei coaliţii proeuropene şi identificarea unui candidat pentru funcţia de premier”, precizează sursa.

Totodată, fracţiunea PCRM i-a comunicat preşedintelui Timofti, prin intermediul liderului său, Violeta Ivanov, disponibilitatea de a participa la consultări cu şeful statului, conform agendei.

Întâlnirile cu şefii grupurilor parlamentare ai PL şi PSRM sunt în curs de stabilire.

Precizăm că astăzi comuniştii au adresat o scrisoare deschisă în adresa partidelor din Parlament în care anunţă că sunt gata să participe la discuţii privind depăşirea crizei politice şi instaurarea unui nou Guvern. 

Totodată, ieri PLDM şi PD au invitat liberalii la negocieri privind formarea unei coaliţii majoritare în Parlament. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a menţionat că la sfârşitul săptămânii va convoca biroul politic al formaţiunii pentru a decide dacă acceptă sau nu invitaţia la negocieri.

Fracţiunea PSRM a anunţat în schimb că nu va participa la votarea unui nou Guvern în actuala Legislatură şi consideră că singura soluţie sunt alegerile anticipate.