/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și prognoză alarmantă! SUA acuză Rusia de atacuri chimice

/VIDEO/ Odată cu răcirea timpului a crescut și numărul virozelor. Timp de o săptămână s-au înregistrat 700 cazuri noi

missing
18 decembrie 2017, ora 18:38

Este deja acoperit numărul total de paturi. Pentru a face față situației sunt antrenați în serviciu toți doctorii. Am lucrat în regim prelungit”, Aliona Rotari, vicedirector medical.

Acum, la spitalul Clinic Municipal nr.1 sunt internați aproximativ 150 de copii cu vârsta cuprinsă între o lună și trei ani. Pentru că nu mai sunt paturi, celor care nu sunt grav bolnavi li se prescrie tratament la domiciliu.
SINCRON: ALIONA ROTARI, VICEDIRECTOR MEDICAL

La moment, facem trierea în Secția de primiri urgență ca să ne isprăvim cu locurile existente în staționar”, a adăugat Rotari.

Pentru a evita virozele, medicii vin cu recomandări.

Să evite colectivitățile, să evite spațiile închise, unde sunt aglomerații de copii, adulți, aerisirea încăperilor, spălatul pe mâini, alimentația sănătoasă și să consume lichide”, a menționat Rotari.

Dacă observ primele simptome fac inhalații cât mai des. Când ieșim afară tragem o gură de aer și ne ungem cu soluții speciale la nas”.

Dacă acum o săptămână, în capitală, erau înregistrate 2 mii 170 de cazuri de infecții respiratorii acute, în ultimele 7 zile, numărul cazurilor de viroze a crescut cu 700.

Este perioada rece a anului și este o adresare și o îmbolnăvire normală pentru aceeași perioadă”, susține vicedirectorul medical.

Cazuri de gripă, în actualul sezon rece, încă nu au fost semnalate.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram