Învelit în stindardul casei de Savoia, sicriul cu rămăşiţele regelui a fost dus într-o capelă din Santuario di Vicoforte, o biserică aflată în regiunea Piemont, din nord-vestul ţării, de unde provine familia regală italiană. Victor Emmanuel a murit în 1947, în Alexandria, Egipt, la un an după ce a abdicat în favoarea fiului său, într-o încercare nereuşită de a continua monarhia. Rămăşiţele sale au fost păstrate în Catedrala Sf. Ecaterina din Alexandria. Constituţia postbelică a Italiei a interzis urmaşilor de sex masculin ai casei regale să păşească pe teritoriul italian din cauza sprijinului acordat de familia regală dictatorului fascist Benito Mussolini. Interdicţia a fost ridicată în anul 2002.

Rămăşiţele pământeşti ale soţiei lui Victor Emmanuel, regina Elena, au fost aduse vineri din Montpellier, Franţa, fiind îngropate în aceiaşi capelă, în cadrul unei ceremonii private, conform oficialităţilor din oraşul Vicoforte. Regina Elena a murit în Franţa în anul 1959. Emanuele Filiberto di Savoia, strănepotul regelui şi reginei, a declarat pentru ziarul italian Corriere della Sera că este mâhnit de faptul că rămăşiţele pământeşti ale cuplului regal nu au fost duse în Panteonul din Roma.

Vechiul monument roman este locul în care sunt îngropaţi primii doi regi de Savoia, Victor Emmanuel al II-lea şi Umberto I, alături de prima sa regină, Margherita. Victor Emmanuel, care a domnit între anii 1900 şi 1946, a renunţat la tron în favoarea fiului său, Umberto al II-lea, în 1946. Acesta din urmă a domnit doar câteva săptămâni, după care poporul italian a decis să respingă monarhia, cetăţenii votând în cadrul unui referendum să transforme ţara într-o republică.