Șevciuk: Kievul și Chișinăul vor să submineze imaginea Moscovei ca garant al păcii în regiune

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Kievul și Chișinăul „fac târg” cu Moscova, încercând să lezeze imaginea Rusiei ca stat garant în soluționarea conflictului transnistrean, a declarat liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk , într-un interviu pentru postul tv rus „Zvezda”.

Șeful administrației de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, apărut recent în văzul opiniei publice atât de neașteptat precum a și dispărut după 16 iunie, într-un interviu recent pentru postul tv rus „Zvezda”, controlat de Ministerul rus al apărării, a declarat că unele forțe politice de la Kiev și Chișinău „fac târg” cu Moscova, încercând să-i pună ultimei impedimente sau să lezeze imaginea Federației Ruse, care desfășoară în regiune o operație pacificatoare, ca și țară-garant în cadrul soluționării pașnice a crizei transnistrene.

În același interviu pentru canalul rus, Șevciuk a mai declarat că autoritățile de la Chișinău folosesc atitudinea ostilă a Kievului față de Transnistria pentru a exercita presiuni economice asupra regiunii. „Sunt la Chișinău unii care încearcă a folosi problemele legate de blocajele impuse de Kiev pe sectorul frontierei dintre Transnistria și Ucraina și să exercite o presiune economică și mai mare asupra noastră, pentru ca republica să-și schimbe vectorul său extern și aspirațiile sale”, a declarat liderul autoproclamatei RMN.

Amintim, în context, că regiunea transnistreană, între timp, se confruntă cu o criză economică de proporții. Indicatorii economici au scăzut la toate capitolele. În luna mai a anului curent nivelul comerțului extern al Transnistriei a scăzut la limita de 34% față de indicatorul anului trecut . În aceste condiții exportul s-a redus cu 15%, iar importul cu mai bine de 40%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...