David Cameron a adus în discuţie atacurile organizaţiei Stat Islamic, după ce, vineri, în Tunisia, un bărbat înarmat, membru al grupării teroriste, a ucis 30 de turişti britanici. Atacul de săptămâna trecută este considerat de politicienii britanici cel mai dur la adresa naţiunii după explozia de la metrou din Londra, în 2005, potrivit mediafax.ro.

Conform premierului britanic, „Grupul Stat Islamic reprezintă o ameninţare reală la adresa cetăţenilor, pentru că acolo are loc pervertirea unei religii măreţe, în locul căreia a luat naştere acest cult periculos al morţii care atrage în mrejele ei prea multe minţi tinere”.

În acest moment, starea de alertă din Anglia este severă. Gradul de alertă indică o mare posibilitate de producere a unui viitor asalt. Reprezentanţi ai poliţiei spun că au declanşat una dintre cele mai ample operaţiuni de combatere a terorismului din ultimul deceniu, ca urmare a masacrului din Tunisia.

Cameron a atras atenţia asupra faptului că doreşte întărirea măsurilor de securitate împotriva extremiştilor musulmani din Anglia.